Cupping-therapie

Deze behandelmethode zou je ook ‘Onderdruk-therapie’ kunnen noemen.

 

Bij deze oeroude, traditioneel Chineese behandelmethode worden glazen cups kort verhit en boven geschikte acupunctuurpunten op de blote huid aangebracht, waardoor een vacuüm ontstaat. Deze onderdruk zorgt ervoor, dat het bloed op deze plekken in de huid gezogen wordt. Op die manier wordt het lichaam gestimuleerd de bloedcirculatie op gang te brengen. De energiestroom binnen de meridianen wordt positief beinvloed. Cupping ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam.

Door het heen en weer bewegen van de cups, zonder het vacuüm te verbreken, worden de spieren onder het huidoppervlak los gemaakt. Deze methode is bij uitstek geschikt om stagnaties op spierniveau op te heffen.

 

De toegevoegde waarde van Cupping-therapie ten opzichte van een klassieke massage, is het vacuüm, dat ervoor zorgt, dat het lichaam zelf actief mee doet in het proces van ontspanning en genezing. Afvalstoffen worden vanuit het binnenste met het bloed onder het vacuüm naar het oppervlak geleid en kunnen door de poriën makkelijk uitgescheiden worden.

 

Na een behandeling met onderdruk kunnen verkleuringen op de huid ontstaan. Dit is normaal en ze verdwijnen binnen een paar dagen weer.

 

Wat blijft is de waarneming van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

Top